Kemi

elektrodepotentialet

20. marts 2007 af Jonas18 (Slettet)
Hej allesammen.
er igang med at beregne en elektrodepotentiale opgave, men er gået i stå, håber nogle kan hjælpe mig.
Opgaven lyder selådes
Den ene halvcelle består af en zinkstang i en 0,100 M opløsning af zink(II)sulfat. Den anden består af en sølvstang i en 0,0100 M opløsning af sølv(I)nitrat. De to halvceller er forbundet med en saltbro. Temperaturen er 25 ºC.
V=1,474
Vis, at elektrodepotentialet for venstre halvcelle er –0,792 V.

bruger derfor.
e=e(298k)(-R*T/z*f)*log(Y)=>e=e-1,474/z*log(y)
Længere kan jeg ikke komme

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Opskriv Nernst lov som:

E = E0 - (RT/nF)*ln(1/[Me^n+])

Hvor Me^n+ er koncentrationen af metalionen.

Benyt evt. at (RT/nF)*ln(1/[Me^n+]) = (0,059/n)*log(1/[Me^n+])


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Prøv lige at slå E0 op i din databog og benyt herefter Nernst som vist i #1. Så får du det rigtige svar.

Svar #3
20. marts 2007 af Jonas18 (Slettet)

e0??? hvad står e0 for?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

E0 er reduktionspotentialet ved 25 Gr C og aktiviteterne A=1 og alt det der.

Svar #5
20. marts 2007 af Jonas18 (Slettet)

eo=1,474
dvs.
1,474-(0,059/0,100)*log(1/[0,110])
Er dette rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Slå lige E0 op igen.

Zn^2+ + 2 e^- -> Zn E0 = -0,762 V

Da du ser på den modsatte proces bliver potentialet positivt

Skriv et svar til: elektrodepotentialet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.