Matematik

sandsynlighedsregning... (help please)

29. marts 2004 af 220986 (Slettet)
hey...
har svært ved denne mat-opgave ;(

I Danmark har 4 % af befolkningen blodtype AB. I en HH-klasse på 25 elever stiller alle sig til rådighed for tapning af blod til en akut blodtransfusion. Lad den stokastiske variabel X være defineret ved

X= "antal elever i klassen med blodtype AB"

a) hvad er sandsynligheden for, at der er findes 1 eller flere elever med blodtype AB?

b) bestem sandsynligheden for, at der netop er 2 elever med blodtype AB i klassen.

jeg håber at i kan hjælpe mig med denne opgave, da jeg sandsynlighed og stokastiske variable ikke er min stærke side...

på forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2004 af Brian (Slettet)

Ud fra set-up'et er det meningen, at du skal genkende en bestemt fordeling. Når det er gjort, vil du have formler for denne til rådighed for løsning af opgaven.

Hvilke fordelinge kender du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

n = 25
p = 0,04

a) P(X>0)

b) P(X=2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2004 af susbc (Slettet)

Den er da nem
A: P(X >/= 1)

B: P(x=2)
Så kan det vidst ikke blive nemmere for dig.

Svar #4
29. marts 2004 af 220986 (Slettet)

jeg kender binomialfordelingen...

Svar #5
29. marts 2004 af 220986 (Slettet)

hvorfor er n=25...?
er n ikke 0,25?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

a)
1 - P(X=0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

n = "antal forsøg" her antal personer, som jo er 25.

n kaldes jo antalsparametret

p kaldes sandsynlighedsparametret, og der er 0,04% sandsynlighed for en tilvældig udvalgt har AB som blodtype

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

undskyld jeg mener selvfølgelig at sandsynlighedsparametret er 4% = 0,04

Svar #9
29. marts 2004 af 220986 (Slettet)

i a'eren...

hvorfor skal jeg sige 1 - P(X=0)?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

P(X >/= 1) = 1 - P(X=0)

Svar #11
29. marts 2004 af 220986 (Slettet)

kan det passe at

a) 0,6396
og
b) 0,1877 ??

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. marts 2004 af susbc (Slettet)

ja, det får jeg det også til

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning... (help please)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.