Kemi
titrering af HCl og NaOH :/ plæh i'm lost
20. marts 2007 af
sus-gym (Slettet)
hjælp hjælp!!!!!!!
jeg er totalt lost.
(det her er b-spørgsmålet)
Ved den fulstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl. Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
- beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) bestem stoffets empiriske formel.
???????????????? er der nogen derude? plz hjælp en stakkels elve!
/thx - Signe
jeg er totalt lost.
(det her er b-spørgsmålet)
Ved den fulstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl. Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
- beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) bestem stoffets empiriske formel.
???????????????? er der nogen derude? plz hjælp en stakkels elve!
/thx - Signe
Svar #1
20. marts 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
b) HCl + NaOH -> NaCl + H20
molforholdet mellem HCl og NaOH er altså 1mol:1mol
c(NaOH)=1,000 M
V(NaOH)=26,39 mL
n(NaOH)=c(NaOH)*V(NaOH)= 26,39 mmol
da molforholdet er 1mol:1mol, er n(Cl-) altså lig med n(NaOH):
n(Cl-)=n(NaOH)= 26,39 mmol
og da du kender molarmassen:
M(Cl)=35,45 g/mol (se det periodiske system)
kan du regne m(Cl) ud:
m(Cl)=M(Cl)*n(Cl)=35,45 g/mol * 26,39 mmol
<=>
m(Cl)=935,5 mg = 0,936 g
molforholdet mellem HCl og NaOH er altså 1mol:1mol
c(NaOH)=1,000 M
V(NaOH)=26,39 mL
n(NaOH)=c(NaOH)*V(NaOH)= 26,39 mmol
da molforholdet er 1mol:1mol, er n(Cl-) altså lig med n(NaOH):
n(Cl-)=n(NaOH)= 26,39 mmol
og da du kender molarmassen:
M(Cl)=35,45 g/mol (se det periodiske system)
kan du regne m(Cl) ud:
m(Cl)=M(Cl)*n(Cl)=35,45 g/mol * 26,39 mmol
<=>
m(Cl)=935,5 mg = 0,936 g
Skriv et svar til: titrering af HCl og NaOH :/ plæh i'm lost
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
