Kemi
Koncentration ..
24. marts 2007 af
Gold-digga (Slettet)
Jeg har regnet koncentrationen ud for 2 g NaOH i 1 L til:
cNaOH = M NaOH = 40 g/mol .
n= m/M = 2 / 40 g/mol = 0,05 mol .
10 ml af NaOH (0,05 M) kan neutralisere 14,3 ml HCL opløsning, så skal der så regnes cHCL ud ? Hvordan ?
cNaOH = M NaOH = 40 g/mol .
n= m/M = 2 / 40 g/mol = 0,05 mol .
10 ml af NaOH (0,05 M) kan neutralisere 14,3 ml HCL opløsning, så skal der så regnes cHCL ud ? Hvordan ?
Svar #1
24. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
HUSK: ækvivalenter syre = ækvivalenter base.
Da både HCl og NaOH er monoprot kan ovenstående omskrives til:
mol syre = mol base.
Da antal mol er givet ved: n = V*C må det gælde at:
V,HCl * C,HCl = V,NaOH * C,NaOH
Her er C,HCl den eneste ubekendte.
Da både HCl og NaOH er monoprot kan ovenstående omskrives til:
mol syre = mol base.
Da antal mol er givet ved: n = V*C må det gælde at:
V,HCl * C,HCl = V,NaOH * C,NaOH
Her er C,HCl den eneste ubekendte.
Svar #3
24. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis vi nu udfylder med:
14,3 ml * C,HCl/1000 = 10 ml * 0,05 M/1000
Går det så bedre?
14,3 ml * C,HCl/1000 = 10 ml * 0,05 M/1000
Går det så bedre?
Skriv et svar til: Koncentration ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
