Matematik

Hjælp til en nem opgave :)

24. marts 2007 af Lektietøsen (Slettet)
Bestem rødderne i polynomiet f(x) = x^2 - x - 2
og faktoriser polynomiet.

Men jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.

Jeg håber, at I kan hjælpe mig :)

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du kan ved løse en andegradsligning? Rødderne i polynomiet er løsninger til f(x)=0. Polynomiet kan så faktoriseres som f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er de to rødder og a er en konstant. I dette tilfælde er a=1.

Svar #2
24. marts 2007 af Lektietøsen (Slettet)

#1:

Vil det så sige:

f(x) = 1(x-x^2)(x-(x-2) ?

Jeg er lidt forvirret... :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2007 af Nina Tønder gym (Slettet)

Du det rigtigt at indsætte 1 på a's plads, men du har vist misforstået noget med rødderne.
Dem skal du først finde ved at udregne x^2 - x - 2 = 0. Altså en andengradsligning.
Det skulle du gerne på to x-værdier ud af, som du så sætter ind på r1 og r2's pladser i f(x)=a(x-r1)(x-r2).

Svar #4
24. marts 2007 af Lektietøsen (Slettet)

x^2 - x - 2 = 0


Herefter skal jeg finde diskriminanten (d):
d = x^2-4*a*c
d = x^2 - 4 * 2*(-2)
d = 2^2 - 4 *2* (-2)
d= -2

Her efter skal jeg så bare bruge følgende formel:

(-b +/- sqrt(d))/2a

Passer mine udregninger?

:S

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Diskriminanten bestemmes som


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Ups! jeg prøver lige igen:


Skriv et svar til: Hjælp til en nem opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.