Matematik
Væksthastighed
24. marts 2007 af
LeaBea (Slettet)
Jeg skal beregne hvornår væksthastigheden f'(t) i koloni A er 50 bakterier pr. minut:
f(t) = 200 * e^(0,085*t)
f'(t) = 0,085 * e^(0,085*t)
Hvordan bestemmer jeg så tidspunktet hvor væksthastigheden er 50 bakterier pr. minut?
f(t) = 200 * e^(0,085*t)
f'(t) = 0,085 * e^(0,085*t)
Hvordan bestemmer jeg så tidspunktet hvor væksthastigheden er 50 bakterier pr. minut?
Svar #1
24. marts 2007 af uksomi (Slettet)
f'(t)=50 så du skal løse en ligningen med en ukendt, hvor f'(t)=0,085*e^(0,085*t)=50, da væksthastigheden er f's differentialkvotient. Du skulle gerne få, at t=75,03min
Svar #4
24. marts 2007 af LeaBea (Slettet)
Kan ikke lige gennemskue hvad du mener.
Kan du forklare det lidt mere detaljeret?
Kan du forklare det lidt mere detaljeret?
Svar #5
24. marts 2007 af uksomi (Slettet)
du skal sætte 50 bakterier/min ind på f'(t)'s plads,da f'(t) er den væksthastighed, hvormed bakterierne vokser til tidspunktet t. f'(t) kan også skrives som: df(t)/dt=f'(t).
Når du har sat 50 ind på f'(t)'s plads kan du finde det tidspunkt t, hvormed væksthastigheden f'(t)=50.
Når du har sat 50 ind på f'(t)'s plads kan du finde det tidspunkt t, hvormed væksthastigheden f'(t)=50.
Skriv et svar til: Væksthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
