Fysik
Energi i kapacitor
25. marts 2007 af
eightx2 (Slettet)
Energien i en kapacitor er givet ved

Men i et andet indlæg herinde (nederst i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=201299) bliver der nævnt, at

Hvordan det?
Her siges der noget andet: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=312635
Jeg skal udnytte det, der bliver nævnt på sidste link, at P=dE/dt.
Men i et andet indlæg herinde (nederst i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=201299) bliver der nævnt, at
Hvordan det?
Her siges der noget andet: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=312635
Jeg skal udnytte det, der bliver nævnt på sidste link, at P=dE/dt.
Svar #1
25. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Siges der egentlig ikke det samme i de tilfælde, du nævner? Vedkommende, som har skrevet deltaE=(1/2)*C*deltaU, mente nok Q i stedet for C.
På http://peecee.dk/?id=36165 og http://peecee.dk/?id=36166 findes de relevante sider fra: kompendium i fysik, 4. udgave, Fysikforlaget, 1994.
På http://peecee.dk/?id=36165 og http://peecee.dk/?id=36166 findes de relevante sider fra: kompendium i fysik, 4. udgave, Fysikforlaget, 1994.
Svar #2
25. marts 2007 af mathon
E = (1/2)Cu^2 = (1/(2C))q^2
P = dE/dt = C*u*du/dt = q/C*dq/dt = q/C*i
P = dE/dt = C*u*du/dt = q/C*dq/dt = q/C*i
Svar #3
25. marts 2007 af eightx2 (Slettet)
Hmm ja.. Har også selv det kompendium :)
Har nu fattet at der er tale om differentialregning, men at gøre det med delta'er er jeg ikke så vant til, altså fx:
Man vil differentiere ½CU^2 med hensyn til t:
(½CU^2)' = CU
Men hvorfor ganges der så dU/dt på bagefter?
Har nu fattet at der er tale om differentialregning, men at gøre det med delta'er er jeg ikke så vant til, altså fx:
Man vil differentiere ½CU^2 med hensyn til t:
(½CU^2)' = CU
Men hvorfor ganges der så dU/dt på bagefter?
Skriv et svar til: Energi i kapacitor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
