Matematik
Tangens
25. marts 2007 af
-mial- (Slettet)
Heeej hej.
Har simpelthen set mig blind i den her opgave. Håber nogen kan hjælpe.
Oplysninger. En 45 m høj lodret mast er fastgjort med to wirer i toppen af masten. Wirerne går ud til hver sin siden og danner en vinklen på 52 grader på et vandret underlag. hvor lang er hver af de to wirer?
Har simpelthen set mig blind i den her opgave. Håber nogen kan hjælpe.
Oplysninger. En 45 m høj lodret mast er fastgjort med to wirer i toppen af masten. Wirerne går ud til hver sin siden og danner en vinklen på 52 grader på et vandret underlag. hvor lang er hver af de to wirer?
Svar #1
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)
De to wirer og "grundlinjen" danner en trekant. Du ved, at de to vinkler er lig 52. For at finde den tredje vinkel (topvinklen) siger du så 180-52-52 = 76. Du har nu topvinklen, og du har højden 45 m i trekanten. Med højden i midten er der dannet to retvinklede trekanter, og her kan du bruge formlen cos(v)=hosliggende katete/hypotenusen. Sætter du dine kendte værdier ind, kommer den til at se således ud:
cos76=45/x <=> cos76*x=45 <=> x=45/cos76 <=> x=186,01
L=186,01
cos76=45/x <=> cos76*x=45 <=> x=45/cos76 <=> x=186,01
L=186,01
Svar #4
25. marts 2007 af -mial- (Slettet)
Men kan se på min facitliste at det ikke er rigtigt. ville mene det er noget med Tangens. Men sys ikke jeg kan gennemskue det
Skriv et svar til: Tangens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
