Matematik

Hvordan bestemmer jeg funktionsværdien..?

25. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
Hej..

håber der er nogen der kan hjælpe med følgende opgave:
en funktion er givet ved f(x) = 200 x e^-0,076x.
a) bestem funktionsværdien (to decimaler) for x = 12
b) hvor mange procent cokser f med pr. x-enhed?

håber som altid at der er nogen som kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af dnadan (Slettet)

har du nogle overvejelser selv?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2007 af mathon


find f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Kan du uddybe det mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2015 af mathon

formentlig
                       f(x)=200\cdot e^{-0,076x}         (brug aldrig x som gangetegn)

                       \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=200\cdot e^{-0,076x}\cdot \left ( -0,076 \right )=-15{,}2\cdot e^{-0,076x}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2015 af mathon

korrektion:
                      \frac{y\cdot (1+r_y)}{y}=e^{-0,076\cdot \Delta x}

                      1+r_y=e^{-0,076\cdot 1}=0,926816

                      r_y=e^{-0,076\cdot 1}=-0,073184\approx -7,3\%

Når x ændres med 1 ændres y med -7,3%.


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg funktionsværdien..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.