Matematik

Hurtig geometri hjælp!

25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har følgende trekant:
http://img.photobucket.com/albums/v353/ElectricBoogie/Yeah/Trekant.jpg

Hvordan udregner jeg vinkel D og længden mellem A og D ?

Håber virkelig på lidt hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af mathon


1) beregn |AC|

2) sin(D)/|AC| = sin(11,7°)/4,1

Svar #2
25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hov, jeg har glemt at skrive at |AC|=7,2!

Forstår ikke helt hvordan du har fået 11,7 og 4,1!?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:

40 - 28,3 = 11,7

4,1 er jo længden af siden!

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2007 af mathon


på tegningen ses

vinkel CAD = (40-28,3)° = 11,7°

|CD| = 4,1

Svar #5
25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

40 - 28,3 ? Så får man jo bare vinkel A i trekanten: ADC ?

Jeg skal jo bruge vinkel D, som er stump, og længden mellem A og C!

Svar #6
25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, nu har jeg forstået det! :)

Nu har jeg altså vinkel D! Men hvad så med længden mellem A og C ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2007 af mathon

den har du jo fundet til 7,2!!!!

Svar #8
25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Undskyld, det er mig der vrøvler!

Hvordan finder jeg længden mellem A og D ?

Svar #9
25. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Undskyld, det er mig der vrøvler!

Det er selvfølgelig længden mellem A og D jeg mangler! Men hvordan finder jeg så den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2007 af mathon


vinkel ACD = (180-11,7-<D)°

|AD|/sin(<ACD) = 4,1/sin(11,7°)

Skriv et svar til: Hurtig geometri hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.