Kemi

109 % konventeret glykose

25. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Jeg har lavet en fremstilling af ethanol (alkohol) og skulle så efter eksperimentet udregne, hvor meget glykose der var konventeret.. Jeg kan ingen fejl se i mine udregninger.. Men jeg har fået procenten til at være 109%.

Mine udregninger er:
13.28g / 44g/mole = 0.302mole / 2 (ratioen er 1:2) = 0.151mole
0.151mole * 180.18g/mole = 27.21g
27.21g / 25 * 100 = 108.8%

Men detter er da alt alt for meget?! Hvad kan det skyldes?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)

Du skal ikke bekymre dig, bare find på nogle mulige fejl.
Da jeg skrev SSO i kemi fik jeg en fejlkilde på 1000%. Det skyldtes det lorte laboratorium hvor jeg udførte forsøget.

Svar #2
25. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

#1 Jeg ved bare slet ikke, hvad det kunne skyldes? /:

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis jeg forstår dine beregninger har du anvendt 25 g glycose og fået 13,28 g ethanol.

Der er mange fejlkilder. Hvor sikker er du på, at afvejningen af glucose er rigtig?

Hvordan har du bestemt ethanolmængden - kunne der ikke være en fejl her

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)

Det skal så lige siges at mit projekt blev udført over 5 uger. De mange målinger var fuldstændig fucked up da selv vægten hvor jeg afmålte mine reagenser var i stykker, hvilket jeg selvfølgelig først opdagede efter at have indleveret opgaven :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Så er det jo ikke så svært at forklare men hvordan har du egentlig bestemt mængden af ethanol?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Kunne det ikke tænkes at der er meget vand i din ethanol. Den skal jo destilleres flere gange for at få den helt ren.

Skriv et svar til: 109 % konventeret glykose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.