Matematik
monotoniforhold
26. marts 2007 af
juliegg (Slettet)
Hej jeg har en funktion givet ved
f(x)=x^4-8x^3+22x^2-24x+13
f´(x)=4x^3-24x^2+44x-24
jeg ved jeg skal sætte f´(x)=0 og finde x værdierne men det kan jeg ikke finde ud af når funktionen er en 3grads??
f(x)=x^4-8x^3+22x^2-24x+13
f´(x)=4x^3-24x^2+44x-24
jeg ved jeg skal sætte f´(x)=0 og finde x værdierne men det kan jeg ikke finde ud af når funktionen er en 3grads??
Svar #3
26. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det giver dig da direkte nulpunkterne for f'.
Bemærk i øvrigt, at når summen af koefficienterne er 0, så vil -1 eller 1 altid være en rod, og så kan du bare prøve de to muligheder. Efter at have fundet denne rod, laver du så polynomiers divsion for at få et andengradspolynomium, som du nemt kan finde rødderne i.
Det giver dig da direkte nulpunkterne for f'.
Bemærk i øvrigt, at når summen af koefficienterne er 0, så vil -1 eller 1 altid være en rod, og så kan du bare prøve de to muligheder. Efter at have fundet denne rod, laver du så polynomiers divsion for at få et andengradspolynomium, som du nemt kan finde rødderne i.
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
