Matematik
en genstand
26. marts 2007 af
barbie_girl (Slettet)
En genstand slippes i en højde af 100 meter over jorden , hvorefter den falder lodret nedad. Efter t sekunders fald befinder befinder genstanden sig i højden f(t) , målt i meter over jorden ,
hvor f(t)=139,2-19,6t-39,2*0,607^t
a)Bestem hvornår genstanden rammer jorden .
139,2-19,6t-39,2*0,607^t=0
t=-7,4217sekunder eller t=0,558 sekunder
b) Bestem f'(2) og gør rede for hvad betyder dette tal
f'(2)=19,57*(0,60^2)-196= -188.79
Hvordan skal jeg gøre rede for hvad dette tal betyder?
hvor f(t)=139,2-19,6t-39,2*0,607^t
a)Bestem hvornår genstanden rammer jorden .
139,2-19,6t-39,2*0,607^t=0
t=-7,4217sekunder eller t=0,558 sekunder
b) Bestem f'(2) og gør rede for hvad betyder dette tal
f'(2)=19,57*(0,60^2)-196= -188.79
Hvordan skal jeg gøre rede for hvad dette tal betyder?
Svar #2
26. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
a) Du løser ligningen forkert, løsningerne er:
t = 7.043 eller t=-3.303
Da tiden ikke kan være negativ, er den søgte løsning t=7.043.
b) f'(t) er væksthastigheden af stedet i forhold til tiden, i mekanikken betegnes dette normalt hastigheden.
Du laver endvidere en fejl (antaget at du har skrevet opgave rigtigt op), f'(2) = -12.39 (du skriver i dit indlæg... - 196, men i din funktion har du -19.6?)
//Sentinox
t = 7.043 eller t=-3.303
Da tiden ikke kan være negativ, er den søgte løsning t=7.043.
b) f'(t) er væksthastigheden af stedet i forhold til tiden, i mekanikken betegnes dette normalt hastigheden.
Du laver endvidere en fejl (antaget at du har skrevet opgave rigtigt op), f'(2) = -12.39 (du skriver i dit indlæg... - 196, men i din funktion har du -19.6?)
//Sentinox
Skriv et svar til: en genstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
