Matematik

analytisk geometri

30. marts 2004 af girly (Slettet)
Hej folkens, det er skønt at være tilbage fra studieturen!!! Ordsproget: ude er godt men hjemme er bedst! er altså bare så sand!!!

Nå men ville lige høre om ik der er nogen der vil hjælpe mig lidt :) Et par hint ville være perfekt;)

spm lyder:

Lad punkterne A og B have koordinaterne
A(3,6)
og
B(9,8)

bestem en ligning for de punkter P(x,y), der opfylder, at
Længden(AP)^2 + længden(BP)^2 = længden(AB)^2

Jeg har fået ligningen til:
2x^2 - 24x + 2y^2 - 28y + 150 = 0

ved ik om det er rigtigt og kan desværre ikke komme videre:(
er det en cirkelligning vi har med at gøre eller hva???

På forhånd 1000 tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

AB =((3-9)^2+(6-8)^2)^(1/2) = kvrod(13

(3-x)^2+(3-y)^2+(9-x)^2+(8-y)^2 = 13

ved sgu ikke lige, kan man ikke det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

hov skete lige en fejl ikke kvrod(13 der øverst.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Til #1. Man kan altså ikke bestemme en ligning for et punkt!

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2004 af sontas (Slettet)



AB =((3-9)^2+(6-8)^2)^(1/2) = kvrod(40

og så (3-x)^2+(3-y)^2+(9-x)^2+(8-y)^2 = 40


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

er det ikke bare et punkt, hvis ligningen er = 0 ? :E

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

AB = kvrod(40
længden AP = (3-x)^2+(6-y)^2
længden BP = (9-x)^2+(8-y)^2

Længden(AP)^2 + længden(BP)^2 = |AB|^2

hmm hvorfor kan man ikke bare smide de tre ting ind i Længden(AP)^2 + længden(BP)^2 = |AB|^2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2004 af 404error (Slettet)

#6: Det kan du også.

Svar #8
31. marts 2004 af girly (Slettet)

ok:) I´m a bit confused....

er dette rigtigt sontas?:


AB =((3-9)^2+(6-8)^2)^(1/2) = kvrod(40

og så (3-x)^2+(3-y)^2+(9-x)^2+(8-y)^2 = 40

og var min ligning ik rigtigt???

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2004 af sontas (Slettet)



A(3,6) ifølge din ligning skulle A være (3,3), men ellers er den rigtig!




Svar #10
31. marts 2004 af girly (Slettet)

jamen hvordan kommer jeg så videre???

jeg skal jo kunne tegne den på et koordinatsystem.....


håber ik det er for meget at forlange....

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

(3-x)^2+(6-y)^2+(9-x)^2+(8-y)^2 = 40

<=>

9+x²-6x + 36-12y+y²+81-18x+x²+y²-16y+64 = 40

kan du så ikke bare isolere x eller y og indsætte den bagefter?

Svar #12
31. marts 2004 af girly (Slettet)

hvordan ville du så gøre det???? Altså en videre regning på din ligning kommer jo til at se ud som den ligning jeg skrev i #0 men mit problem er bare at lave en "ordentlig" ligning sådan så jeg kan indtegne den.....det er muligvis en cirkels ligning men er ik sikker.....


Forresten...går du kun i 1.g? og hvis du gør, hvordan kan du så svare på 2.g mat? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. marts 2004 af erdos (Slettet)

#11 ---> hvordan laver du hævet skrift?

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

for at lave ² bruger jeg alt + 0178 og ³ er alt + 179.

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

dvs. jeg ikke kan finde ud at lave hævet skrift, men kun ² og ³

Svar #16
31. marts 2004 af girly (Slettet)

nobody?! jeg kan virkli ik komme vidre...

Brugbart svar (0)

Svar #17
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

Ja, jeg er 1.g'er... og midt i al rusen må jeg ærgeligt erkende, at jeg ikke ved hvordan du skal komme videre
:(.

Svar #18
31. marts 2004 af girly (Slettet)

DAMN er jeg bagud eller hva!!! hvad sker der for folk herinde! Du går kun i 1.g og kan 2.g stof! Der er også bare masser andre genier herinde der kan stof som egentlig ikke er beregnet til dem.

måske skal jeg også bare begynde at læse på 3.g stof;)

for ligesom at være med på skinnerne:)

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Tjaaeh... Det kan i hvert fald skrives som en cirkel. Har ikke lige min lommeregner her, men det bliver noget i retning af (kvrod(2)x-12/kvrod(2))^2+(kvrod(2)y-14/kvrod(2)=etellerandetsomjegikkekanregneihovedet

Hvad er det du skal videre med? Hvad skal du nu? Forstår ikke helt problemet.

Svar #20
31. marts 2004 af girly (Slettet)

jeg kan ik rigtig se hvad du mener men
mit mål er at lave en "ordentlig" ligning så jeg kan indtegne nogen punkter, vha ligningen, i et koordinatsystem. Og forløbig har jeg denne ligning, men kan ik komme videre...

2x^2 - 24x + 2y^2 - 28y + 150 = 0

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.