Kemi
Varmeafgivelse?
27. marts 2007 af
hydrogen (Slettet)
Opgaven lyder:
"Vi ser på forbærnding af hyrdogen til vanddamp:
2 H2(g) + O2(g) -> 2 H2O(g)
Beregn varmeafgivelsen ved forbrænding af 10,00 g hydrogen."
Opgaven er rimelig let at løse, men jeg er i tvivl om en ting. Der står, at man skal beregne varmeafgivelsen, og det er jo ikke det samme som entalpitilvæksten? For hvis vi siger at stofferne er ideale gasser, så fylder reaktanterne 3 mol, mens produkterne fylder 2 mol, derfor skal jeg også tage højde for noget volumenarbejde.
Jeg synes derfor, at jeg mangler nogle infomationer. Entalpitilvæksten kan jeg nemt beregne, og da jeg ved at
H = E + pV (entalpi = indre energi + tryk gange volumen)
= A + Q + pV (entalpi = arbejde + varme + tryk gange volumen)
kan jeg vel godt regne det ud, HVIS jeg vidste noget om temperatur og tryk...
Kort sagt, hvad skal jeg gøre i denne opgave?
"Vi ser på forbærnding af hyrdogen til vanddamp:
2 H2(g) + O2(g) -> 2 H2O(g)
Beregn varmeafgivelsen ved forbrænding af 10,00 g hydrogen."
Opgaven er rimelig let at løse, men jeg er i tvivl om en ting. Der står, at man skal beregne varmeafgivelsen, og det er jo ikke det samme som entalpitilvæksten? For hvis vi siger at stofferne er ideale gasser, så fylder reaktanterne 3 mol, mens produkterne fylder 2 mol, derfor skal jeg også tage højde for noget volumenarbejde.
Jeg synes derfor, at jeg mangler nogle infomationer. Entalpitilvæksten kan jeg nemt beregne, og da jeg ved at
H = E + pV (entalpi = indre energi + tryk gange volumen)
= A + Q + pV (entalpi = arbejde + varme + tryk gange volumen)
kan jeg vel godt regne det ud, HVIS jeg vidste noget om temperatur og tryk...
Kort sagt, hvad skal jeg gøre i denne opgave?
Svar #1
27. marts 2007 af frodo (Slettet)
såfremt vi ser på en forbrænding af hydrogen i atmosfæren, vil det ikke være en fejl at regne trykket for konstant (10 g hydrogen --> H2O betyder INTET for atmosfæretrykket :p )
Når trykket er konstant er DH=DQ
Når trykket er konstant er DH=DQ
Skriv et svar til: Varmeafgivelse?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
