Fysik

Bestem fart?

28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Opgaven handler om krabbetågen, som i hvile udsender et rødt lys med frekvensen f= 4,568*10^14 Hz.

Hvordan bestemmer jeg farten, som krabbetågen udvider sig med?

Jeg er HELT lost! - Og skal til Fysik-prøve i morgen!.. Argh..

Please, hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

det her er måske lidt off-topic....men nu har jeg læst medicin i et år, og haft både mat A, kemi B og fysik B.....OG hvad er krabbetågen....ALDRIG NOGENSINDE stødt på begrebet :D


Svar #2
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

En krabbetåge er resultatet af en supernovaeksplotion :S, står der. Alle dele ag tågen bevæger sig væk fra eksplotionscentret med samme fart.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

du ved at der er 4,568 * 10^14 antal bølgetoppe pr. sek.

og du ved, at bølgens fart er

c = bølgelængden / periode

Afstanden mellem to bølgetoppe (to ens punkter) = ? = bølgelængden

afstanden = 1 bølgelængde. Tiden to som bølgen er om at bevæge sig én bølgelængde kaldes bølgens periode

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

? = lamda

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

AHA :D så lærte jeg også lidt....hvad er funktionen en funktion af???? ( mindre kryptisk: hvad står f for?, og indgår der intet x?)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

to = tiden til 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

#5 det er ikke en funktion. f står for frekvens.

Svar #8
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hz er bølgetoppe pr. sekund?..

Både toppene over plus og under plus? Hvis du indsætter det i et koordinatsystem fx.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

Jeg tror jeg blander mig udenom det matematik sjov:D

Skriv hvis der er noget ang. Fysiologi eller anatomi :D

Svar #10
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Kolding Amtsgymnasium og HF-Kursus?.. Medicin i 1 år?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

#9 Hvor læser du? og hvor sidder a. dorsalis pedis?

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

to ens punkter = fra plus til plus = bølgelængden betyder jo faktisk længden fra bølgen starter(top eller bund) til næste top eller bund.

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

sorry, aldrig ændret det :D ikke så meget at bruge det til efter jeg startede på AU i 2006 :D

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

Pedis....noget med de allogine legemer....albuer...arme...hænder...fødder.....

tror det er ved foden grundt doralis :D

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

og som jeg skrev til den anden...AU :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

det er en arterie der løber på oversiden af foden. Et af de steder du bl.a. kan mærke pulsen!

Hydrostatisk tryk samt kolloidosmotisk tryk?

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

kapillær og den anden har noget at gøre med plasmaproteinerne i blodet at gøre.......

hemolyse?

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

cyttrot?

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Det har noget at gøre med den måde blodet(væsken) kommer fra blodkarrene (kapillærerne) til vævsvæsken. Jeg håber ikke du snart skal til eksamen i fysiologi!

Hvor nedbrydes protein (først)

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

var jeg i januar, gudskelov en tentamen...men var oppe i de bireakulære:D altid farvoritten....
Desuden skal er fysiologien ikke den svære, næh, det er anatomien, bioklinisk og farma'en...... desuden...de forklaringer du kom med ovenover har vi et ord for: kogekone snak:D det er stærkt forenklet....Hydrostatisk det tryk med hvilket blodet i de assosere kappilær bliver transporteret.....nix, ikke fra til vævsvæsken, det skyldes et begreb der ikke kan forklares/findes fra en lille søgning på google, LOL......men det kan læses i sin fulde version i Lindsays Human Anatomy:D

haha, jeg skal forberede mig på en thorax/endokrin dissektion til imorgen....:D

No more time for rubble....as a Doctor i cant must not do any trouble...

Skulle jo gerne kunne hjælpe dig om nogle år hvis du skulle få brug for lidt RIGTIG medicinsk assistance:D


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.