Matematik
Hjælp...
31. marts 2004 af
TDP (Slettet)
For en bold, der kastes lodret op, gælder, at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at kastet er udført, hvor
h(t)=18,0t-4,91t^2.
Bestem boldens største højde.
Er der nogle som kan hjælpe mig.
h(t)=18,0t-4,91t^2.
Bestem boldens største højde.
Er der nogle som kan hjælpe mig.
Svar #1
31. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
Det er vel toppunktet for parablen. Det kan du se i din formelsamling.
Svar #2
01. april 2004 af hippo (Slettet)
Du skal blot differentiere udtrykket for h(t) mht. t. for at finde efter hvilken tid bolden holder op med at bevæge sig opad.
dh/dt=18-9,82*t
dette udtryk sættes til nul, for det er her bolden vender. Dvs. ikke mere bevæger sig opad men nu vil nedad.
Du får så t=18/9,82=1,833.
og herefter boldens største højde til
h(1,833)=18*1,833-4,91*(1,833)^2
h(1,833)=16.497 m
Hippo hilsner
dh/dt=18-9,82*t
dette udtryk sættes til nul, for det er her bolden vender. Dvs. ikke mere bevæger sig opad men nu vil nedad.
Du får så t=18/9,82=1,833.
og herefter boldens største højde til
h(1,833)=18*1,833-4,91*(1,833)^2
h(1,833)=16.497 m
Hippo hilsner
Skriv et svar til: Hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
