Matematik
ligning
30. marts 2007 af
thelife (Slettet)
hey er en ligning
6x + 2
------- = 10
5x
er det sådan man løser det
6x + ´2=5x+10
10+2=6x + 5x
7/11
er det sådan
6x + 2
------- = 10
5x
er det sådan man løser det
6x + ´2=5x+10
10+2=6x + 5x
7/11
er det sådan
Svar #1
30. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
Nej, du laver en fejl, da du fjerner tælleren.
Husk at du skal forlænge (altså gange) med nævneren på begge sider af lighedstegnet:
(6*x+2)/(5*x) = 10 <=>
6*x+2 = 5*x*10 <=>
2 = 44*x =>
x = 2/44 = 1/22
Husk at du skal forlænge (altså gange) med nævneren på begge sider af lighedstegnet:
(6*x+2)/(5*x) = 10 <=>
6*x+2 = 5*x*10 <=>
2 = 44*x =>
x = 2/44 = 1/22
Svar #2
30. marts 2007 af Lurch (Slettet)
nej, husk for at flytte de 5x fra venstre til højre, skal du GANGE med 5x på hver side. På venstresiden dividerer du emd 5x, så derfor skal du gange med 5x for at flytte 5x til den højre side
(6x+2)/(5x)=10
5x*(6x+2)/(5x)=10*5x
6x+2 = 50x
6x+2-6x = 50x-6x
2 = 44x
2/44 = 44x/44
2/44 = x
1/22 = x
(6x+2)/(5x)=10
5x*(6x+2)/(5x)=10*5x
6x+2 = 50x
6x+2-6x = 50x-6x
2 = 44x
2/44 = 44x/44
2/44 = x
1/22 = x
Svar #3
30. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
Vrøvl i linie 1:
korrekt:
Nej, du laver en fejl, da du ganger igennem med nævneren.
korrekt:
Nej, du laver en fejl, da du ganger igennem med nævneren.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
