Matematik
Ln(x)
01. april 2007 af
-mial- (Slettet)
Hejsa :)
Jeg sidder lige og skal skrive lidt om ln. skal bare lige høre om der findes andre regneregler til ln end grundtallet: 2,71828 hvor reglen så hedder ln(x^n)=n.
Kan ikke helt se formålet med ln hvis det er det eneste tal man kan sætte ind som x !
Håber i kan komme med en forklaring.
Jeg sidder lige og skal skrive lidt om ln. skal bare lige høre om der findes andre regneregler til ln end grundtallet: 2,71828 hvor reglen så hedder ln(x^n)=n.
Kan ikke helt se formålet med ln hvis det er det eneste tal man kan sætte ind som x !
Håber i kan komme med en forklaring.
Svar #1
01. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg forstår ikke hvad du mener med at exp(1) er det eneste tal man kan indsætte! Den naturlige logaritme er defineret for alle (stregnt) positive tal -- i hvert fald hvis vi holder os til reelle funktionsværdier.
Der gælder ikke, at ln(x^n) = n, men derimod er ln(x^n) = n*ln(x).
Jeg forstår ikke hvad du mener med at exp(1) er det eneste tal man kan indsætte! Den naturlige logaritme er defineret for alle (stregnt) positive tal -- i hvert fald hvis vi holder os til reelle funktionsværdier.
Der gælder ikke, at ln(x^n) = n, men derimod er ln(x^n) = n*ln(x).
Skriv et svar til: Ln(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
