Kemi

Hjælp

01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)
er der nogen som vil hjælpe med denne opgave, har ingen idé om hvordan jeg kan gå videre:

Stamopløsningen indeholder udover (NH4)2Fe(SO4)2•6H2O også stoffet A.
Ud fra stamopløsningen fremstilles en række fortyndede opløsninger.
Absorbansen, A, af opløsningerne måles ved bølgelængden 560 nm. Kuvettebredden er 1,00 cm.
Der opnås følgende resultater:

c(Fe2+)/ M 1,04*10-5 2,08*10-5 3,12*10-5 4,16*10-5 5,20*10-5
A 0,281 0,565 0,845 1,11 1,39
b) Vis, at målingerne er i overensstemmelse med Lambert-Beers lov.
Beregn den molare absorptionskoefficient(ekstinktionskoefficienten) for det farvede jern(II)- kompleks ved 560 nm.

Svar #1
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

jeg ska bruge nogle fysiske formler, det er det der gør mig forvirret.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2007 af mathon


den fysiske del:

Lambert-Beers lov

ln(I/Io) = -k*l*C

I: lysintensiteten efter at det har passeret gennem et kar med opløsningen

Io: lysintensiteten umiddelbart før passagen gennem opløsningen

k: en proportionalitetskonstant

l: karrets bredde = opløsningens "længde"

c: det opløste stofs molære koncentration


Svar #3
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

tak:) men jeg er ikke helt med på, hvilke tal der er hvad.. er kuvettebredden l og koncentration, men jer har flere koncentrationer, ska jeg gøre det for hver af dem? og I er 560 nm? er det rigtig eller er det helt galt?

på forhånd tak, for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

du skal bruge den koncentration du beregnede i opgave a, vil jeg tro..

Svar #5
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

hehe, hej 171089. ja, d ved jeg, det bare de andre tal der gør mig forvirret

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

de andre tal skal du bruge til ar vise at målingerne er i overensstemmelse med lambert-beers lov

Svar #7
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

okay, kan du fortælle mig, hvordan formlen ska være? har lige fået at vide hvad formlen er, men hvad er hvad:) takker...

Svar #8
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

I Io -k de tre ting, gør mig forvirret, hvilke tal har jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

formlen er A=l* e_lamda*c
A= absorbans
l=kuvettebreddem
e_lamda=(ekstinktionskoefficienten)

det er ik et normalt "e", det er et omvendt tre-tal

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

c=koncentration

Svar #11
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

okay lige en ting til, den der omvendte tre-tal, hvordan kan jeg finde den... eller nårhja, det jo den jeg ska isolere og finde .. tak:)

Svar #12
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

yep.. takker

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

det var så lidt..;)

Svar #14
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

hehe, alletiders hjælp;)

Svar #15
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

jeg laver de 560 nm til m = 560*10^-9
560*10^-9/0,01= 5,6*10^-5
så siger jeg 5,6*10^-5/med min koncentration i a'er som er 2,1*10^-11
så får jeg 2666666,667:s syns det er for højt..

Svar #16
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

Er helt lost seriøst ved ik hvad jeg sidder og regner ud. det tal jeg får, hvordan ska jeg sammenligne det med de tal jeg har oplyst:s

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

det ser ud til at din koncentration er forkert.. du kan se at de koncentrationer i skemaet er 10^-5 og din er 10^-11..

Svar #18
01. april 2007 af kemi-elsker (Slettet)

ja det os det, det tænkte jeg osse over, men jeg gjorde følgende:
n=m/M --> n= 0,204g/9719,380985g/mol --> n= 2,0988991*10-5 mol
Derefter divider jeg stofmængden med de 1*106 ml for at finde koncentration:
c=n/V --> c= 2,0988991*10-5/1*106 --> c=2,0988991*10-11 M
er det ikke min volume der er forkert?, jeg lavede den om til ml ved ik hvorfor..

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

din molare masse er helt forkert.. læreren sagde at det giver mindre end 400g/mol..

Brugbart svar (0)

Svar #20
01. april 2007 af 171089 (Slettet)

du skal have V i liter..

Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.