Matematik

omvendt funktioner

04. april 2007 af saif89_dk (Slettet)
bestem regneforskrift for h^-1, g^-1 og f^-1
h(x) = rod=x-2
g(x) = -x
f(x) = x^2+1, x > 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvad er problemet? Vi skal ikke lave dine opgaver, men hjælpe, hvis der er problemer.

Svar #2
04. april 2007 af saif89_dk (Slettet)

Hvad snakke du om mann. Vi skal hjælpe hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Lige netop; _hjælpe_ hinanden, ikke lave hinandens opgaver!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2007 af Duffy

Okay da, siden at jeg synes det er synd for dig kommer her en lille samgsprøve:

Du skal isolere x i ligningen

h(x) = rod=x-2 = sqrt(x-2) = y

Her har vi [h(x)=y] og [rod=x-2 = sqrt(x-2)]

Vi skal med andre ord isolere x i

y = sqrt(x-2)

y = (x-2)^(1/2)

y^2 = ((x-2)^(1/2))^2

y^2 = (x-2)

y^2 = x-2

y^2+2 = x


Således er


h^-1(x) = x^2+2


Bemærk af Dm(f) og Vm(f) 'bytter plads'.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2007 af Duffy

y = -x , må være den nemmeste funktion i verden at finde omvendtfunktion for. (næst efter y=x selvfølgelig som jo er sin egne omvendte funktion)


Ad #4:

Dm(h) = [2; oo] og Vm(h) = [0; oo]

Dm(h^-1) = [0; oo] og Vm(h^-1) = [2; oo]

Svar #6
05. april 2007 af saif89_dk (Slettet)

svar # jeg er ikke helt med. Kan du ikke fortælle lidt mere. tak

Svar #7
05. april 2007 af saif89_dk (Slettet)

svar 5 mener jeg

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2007 af Duffy

Du skal isolere x i nedenstående ligning.
Altså; du skal få x til alene.
Dét er nemt. Kræver kun én algebraisk operation.
Prøv!

y = -x

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2007 af Duffy

#8:

Altså; du skal få x til alene. ->

Altså; du skal få x til at stå alene.

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Der bruges ikke algebra, men aritmetik! ;-)

Svar #11
08. april 2007 af saif89_dk (Slettet)

y=-x ___- y+x= x
f^-1(x)= x+x

er det rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2007 af Duffy

Nej! x står ikke alene!

Hvad skal du gange med på begge sider af lighedstegnet for at få x til at stå alene?

y = -x

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. april 2007 af Duffy

Hallooo saif89_dk - er du der?!

Skriv et svar til: omvendt funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.