Matematik
Dm.
04. april 2007 af
saif89_dk (Slettet)
Angiv definitionsmængderne for g(x)= x^2+1 og f(x)= rod=3-x
Og bestem definitionsmængderne for g(f(x)), og angiv en forskrift.
Og bestem definitionsmængderne for g(f(x)), og angiv en forskrift.
Svar #1
04. april 2007 af blackduck (Slettet)
Dm(g) er alle reele tal. Hvis jeg læser rigtigt, og du mener at f er "kvadratroden af 3-x" så er definitionsmængden alle reele tal større end eller lig med 3.
Når du sætter dem sammen på den måde du gør, bliver definitionsmængden for g(f(x)) blot lig med Dm(f).
Når du sætter dem sammen på den måde du gør, bliver definitionsmængden for g(f(x)) blot lig med Dm(f).
Svar #2
04. april 2007 af saif89_dk (Slettet)
tak, men jeg skal have mellemregning med, hvis du kan fortælle lidt mere?
Svar #3
06. april 2007 af Esbenps
Når du skal bestemme definitionsmængder, skal du bare undersøge hvilke x du IKKE kan indsætte i forskriften. For g(x) er det tydeligt, at du kan indsætte alt.
For f(x) ved man, at man ikke kan tage en kvadratrod af en negativt tal (hvis ikke vi snakker komplekse tal). Det vil sige, at vi kan kræve, at

Angående din sammensatte funktion, så vil det være f-funktionen som virker på x først. Dvs. definitionsmængden af g(f(x)) kan begrænses til Dm(f). Nu skal man tænke over, om f(x) på nogen måde kan give tal, som IKKE er i Dm(g), men da Dm(g) er alle reelle tal, så begrænser det ikke vores definitionsmængde yderligere.
Man får derfor, at den sammesatte funktions definitionsmængde er Dm(f), hvilket Blackduck også skrev.
For f(x) ved man, at man ikke kan tage en kvadratrod af en negativt tal (hvis ikke vi snakker komplekse tal). Det vil sige, at vi kan kræve, at
Angående din sammensatte funktion, så vil det være f-funktionen som virker på x først. Dvs. definitionsmængden af g(f(x)) kan begrænses til Dm(f). Nu skal man tænke over, om f(x) på nogen måde kan give tal, som IKKE er i Dm(g), men da Dm(g) er alle reelle tal, så begrænser det ikke vores definitionsmængde yderligere.
Man får derfor, at den sammesatte funktions definitionsmængde er Dm(f), hvilket Blackduck også skrev.
Skriv et svar til: Dm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
