Matematik
sinx=cosx
06. april 2007 af
pod (Slettet)
jeg skal beregne de eksakte svar til sinx=cosx
.. er der ikke uendeligt mange løsninger? Når jeg nu har fundet én løsning så kan jeg vel plusse med 2pi, 4pi, 6pi osv. Eller minusse med 2pi, 4 pi osv?
.. er der ikke uendeligt mange løsninger? Når jeg nu har fundet én løsning så kan jeg vel plusse med 2pi, 4pi, 6pi osv. Eller minusse med 2pi, 4 pi osv?
Svar #1
06. april 2007 af Riemann
jo, der er uendeligt mange læsninger, som du selv skriver...
Men du har glemt, at cos(x) = sin(x) både for pi/4 og 5pi/4. (tegn enhedscirklen og se selv!)
Men du har glemt, at cos(x) = sin(x) både for pi/4 og 5pi/4. (tegn enhedscirklen og se selv!)
Svar #2
09. april 2007 af pod (Slettet)
nårh ja.. så løsninger må være;
pi/4*x
og
5pi/4*x, hvor x er tallene -1, -2...-uendeligt og 1,2,3,4...uendeligt
pi/4*x
og
5pi/4*x, hvor x er tallene -1, -2...-uendeligt og 1,2,3,4...uendeligt
Skriv et svar til: sinx=cosx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
