Matematik

Hjælp..

06. april 2007 af caress (Slettet)
Jeg har fået til opgave at beregne en opgave der hedder 3.007. Den går ud på, at man skal angive arealet af en kasses samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund, som har et rumfang på 125..

Håber nogen kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Den har jeg hjulpet en eller anden med den anden dag. Prøv at søg i forummet og se om du ikke kan finde mit svar.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2007 af Esbenps

Jeg forstår ikke helt din opgave, caress. Hvordan kan en bund, dvs. en flade, have et rumfang?

Når du skal bestemme overfladearealet af kassen som funktion af x, så skal du simpelthen bare regne det ud på normal vis: En kasse har seks sider. To af dine sider må have arealet x^2. Resten af dem har en højde 'h' og deres areal bliver nu 4xh.
Hvad du så skal i opgaven, må du lige uddybe lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2007 af mathon


optimeringsopgave

Ov(x) = 2x^2 + 500/x

1) find Ov'(x)

2) bestem x af Ov'(x)=0, så Ov(x) har minimum

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2007 af mathon


se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=172452

hvor du erstatter med

V = h*x^2, hvoraf h = V/x^2 = 125/x^2
og

dermed
4xh = 500/x

Skriv et svar til: Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.