Matematik
Standselængde
07. april 2007 af
frede000 (Slettet)
Hej
Når jeg læser de her to opgaver er det sort snak for mig. Jeg har løst de resterende opgaver i min aflevering men disse to volder mig store problemer.
Udtrykket der bruges! x er bilens fart i km/t
s(x)=1/100*x^2+1/10*x
e) Bestem forøgelsen af standselængden, når farten øges fra x til x + h. Hvilke størrelser afhænger f af?
f) Bestem fartforøgelsen h, når s(70 + h) – s(70).
Når jeg læser de her to opgaver er det sort snak for mig. Jeg har løst de resterende opgaver i min aflevering men disse to volder mig store problemer.
Udtrykket der bruges! x er bilens fart i km/t
s(x)=1/100*x^2+1/10*x
e) Bestem forøgelsen af standselængden, når farten øges fra x til x + h. Hvilke størrelser afhænger f af?
f) Bestem fartforøgelsen h, når s(70 + h) – s(70).
Svar #1
07. april 2007 af Lurch (Slettet)
e) Du skal finde ud af hvor meget længere bremselængde bilen ahr når farten er h større end x, dvs
bremselængdeforøgelse = s(x+h)-s(x)
Dette angiver hvor meget længere den er om at bremse.
s(x+h)-s(x)=1/100*x^2+1/10*x - 1/100*(x+h)^2+1/10*(x+h)
Jeg er ikke klar over hvad f er?
f) her bruger du bare det udtryk du fandt i opg. e, hvor du sætter 70 ind for x
bremselængdeforøgelse = s(x+h)-s(x)
Dette angiver hvor meget længere den er om at bremse.
s(x+h)-s(x)=1/100*x^2+1/10*x - 1/100*(x+h)^2+1/10*(x+h)
Jeg er ikke klar over hvad f er?
f) her bruger du bare det udtryk du fandt i opg. e, hvor du sætter 70 ind for x
Svar #2
07. april 2007 af Esbenps
Når du skal bestemme en ændring af noget, plejer man at skrive det som sluttilstanden minus starttilstanden. Dette er i dette tilfælde sandsynligvis bare at udregne
 - s(x)$)
Jeg forstår ikke hvad 'f' er i din sammenhæng. "Hvilke størrelser afhænger af f?" Hvad er 'f'?
I spørgsmål f er det vel bare at indsætte x = 70. Sikker på, at udtrykket 's(70 + h) – s(70)' ikke er sat lig med noget i opgaven?
Jeg forstår ikke hvad 'f' er i din sammenhæng. "Hvilke størrelser afhænger af f?" Hvad er 'f'?
I spørgsmål f er det vel bare at indsætte x = 70. Sikker på, at udtrykket 's(70 + h) – s(70)' ikke er sat lig med noget i opgaven?
Skriv et svar til: Standselængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
