Matematik
Lineær Kombination
07. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan opstiller man løsningsmængden:
x(1) + x(2) + .... +x(n) = 0
Den skal opstilles i en matrix og skrives på en vektor-form. Jeg kan ikke gøre det, jeg ved kun at x(1) er en variabel, mens de andre er "frie" variabler.
På forhånd tak!
x(1) + x(2) + .... +x(n) = 0
Den skal opstilles i en matrix og skrives på en vektor-form. Jeg kan ikke gøre det, jeg ved kun at x(1) er en variabel, mens de andre er "frie" variabler.
På forhånd tak!
Svar #1
07. april 2007 af Esbenps
Umiddelbart synes jeg ikke det giver nogen mening at sætte den på matrixform, idet du jo kun har én ligning. At du har frie variable skyldes, at systemet er underdetermineret. Disse plejer man at lægge om på den anden side af lighedstegnet, hvilket så en værdi for x(1) givet ved de frie varable...
Svar #2
07. april 2007 af Madsst (Slettet)
En vektor er jo også en matrix. Løsningsmængden er
udspændingen af vektorerne hvor den frie variabel er sat lig 1 og den uafhængige tildeles den tilhørende værdi.
L=span{(1,0,0,...,-1),(1,0,0,...,-1,0),...,(1,-1,0,...,0)}, hvor vektorerne har n koordinater.
udspændingen af vektorerne hvor den frie variabel er sat lig 1 og den uafhængige tildeles den tilhørende værdi.
L=span{(1,0,0,...,-1),(1,0,0,...,-1,0),...,(1,-1,0,...,0)}, hvor vektorerne har n koordinater.
Svar #3
07. april 2007 af Madsst (Slettet)
#2 Hov, matricen. Den matrix der skal opstilles er en
1xn matrix med lutter 1-taller og en konstantsøjle 0. Som den står er den allerede på echelonform og løsningen kan aflæses.
1xn matrix med lutter 1-taller og en konstantsøjle 0. Som den står er den allerede på echelonform og løsningen kan aflæses.
Skriv et svar til: Lineær Kombination
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
