Matematik
MAT Tangloppen
07. april 2007 af
corazón (Slettet)
Heeysa!
Jeg er kørt fast i noget, og behøver noget hjælp..
Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art, der lever i Limfjoren, har man fundet følgende sammenhæng:
log y = 3 log x - 1,54
hvor y er antallet af æg, og x er tangloppens længde, målt i mm.
Beregn hvor mange æg der ifølge denne model vil være i en 10 mm lang tangloppe.
Her har jeg bare sat 10 mm ind på x' plads:
log y = 3 * log(10) - 1,54 <=> log y = 1,46 <=> y = 10^1,46 = 28,8 dvs. 29 æg ??
Nu skal jeg så beregne hvor lang tangloppen er hvis den rummer 50 æg:
log 50 = 3 * log x - 1,54 <=> (log 50+1,54)/3 = log x <=> 1,0796 = log x <=> 10^1,0796 = x = 12,01 mm
Er det rigtigt nok? For når jeg laver kontrol på den nederste, og putter de 12 mm ind på y's plads, får jeg 50 æg, så den må være rigtig.. Men den første virker forkert :-/ ?
Jeg er kørt fast i noget, og behøver noget hjælp..
Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art, der lever i Limfjoren, har man fundet følgende sammenhæng:
log y = 3 log x - 1,54
hvor y er antallet af æg, og x er tangloppens længde, målt i mm.
Beregn hvor mange æg der ifølge denne model vil være i en 10 mm lang tangloppe.
Her har jeg bare sat 10 mm ind på x' plads:
log y = 3 * log(10) - 1,54 <=> log y = 1,46 <=> y = 10^1,46 = 28,8 dvs. 29 æg ??
Nu skal jeg så beregne hvor lang tangloppen er hvis den rummer 50 æg:
log 50 = 3 * log x - 1,54 <=> (log 50+1,54)/3 = log x <=> 1,0796 = log x <=> 10^1,0796 = x = 12,01 mm
Er det rigtigt nok? For når jeg laver kontrol på den nederste, og putter de 12 mm ind på y's plads, får jeg 50 æg, så den må være rigtig.. Men den første virker forkert :-/ ?
Svar #1
07. april 2007 af Esbenps
Når jeg regner efter på computeren, får jeg samme resultater som dig...
Svar #2
07. april 2007 af corazón (Slettet)
Okay det er bare når jeg laver "kontrol" på den første, får jeg ikke 10 mm men 3 mm .. og det er det, der undrer mig lidt :/
Skriv et svar til: MAT Tangloppen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
