Matematik
integrale
08. april 2007 af
MinSkat (Slettet)
Hjælp..
Har regnet følgende integrale ved substitution:
S(2,0) (x^2+1)/(x^3+3x+2)
Har sat t til (x^3+3x+2) og får dermed:
S(16,2) 1/t * (x^2+1) * 1/(3x^2+3)
Dvs. 3 * S(16,2) 1/t = 3[1/t] (16,2) = 3ln(16)-3ln(2)
Men må have lavet en fejl, da dette ikke stemmer overens med min lommeregner.. Er der nogen som kan hjælpe !!
Har regnet følgende integrale ved substitution:
S(2,0) (x^2+1)/(x^3+3x+2)
Har sat t til (x^3+3x+2) og får dermed:
S(16,2) 1/t * (x^2+1) * 1/(3x^2+3)
Dvs. 3 * S(16,2) 1/t = 3[1/t] (16,2) = 3ln(16)-3ln(2)
Men må have lavet en fejl, da dette ikke stemmer overens med min lommeregner.. Er der nogen som kan hjælpe !!
Svar #1
08. april 2007 af sigmund (Slettet)
Konstanten udenfor integralet i sidste linje skal vidst være 1/3, og ikke 3.
Svar #2
09. april 2007 af MinSkat (Slettet)
Du har da helt ret ! Tusind tak, havde vidst stirret mig helt blind i det ;)
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
