Kemi

Syrekonstant

08. april 2007 af Nevio (Slettet)
Hej alle..

Jeg har problemer med den opgave i kemi der lyder således:

"En monoprot syre betegnes her HA. I en 0,100M opløsning af denne syre måles pH med en meget præcis pH-meter til 2,15. Beregn syrens styrkekonstant."

håber nogen ka hjælpe, kan slet ik se hvad man skal gøre

på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=38598


Svar #2
08. april 2007 af Nevio (Slettet)

hvad betyder det der der ligner et a og hvorfor ganger du det med c..?

ellers kan jeg godt se hvad du gør..

Svar #3
09. april 2007 af Nevio (Slettet)

har fundet ud af det..

mange tak for hjælpen mathon ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2011 af julieros (Slettet)

jeg kan ikke se linket? hvis nogle kunne hjælpe med en formel, måske? :-)

-tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2011 af mathon

            [H3O+] = 10-pH = 10-2,15 = 0,007079 M

           Ks = [H3O+]2 / (cs - [H3O+])  = (0,007079 M2) / ((0,100 M) - (0,007079 M)) = 5,39·10-4 M

.

   pKs = 3,27


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2011 af mathon

formel

                     Ks = 10-2pH / (cs - 10-pH)


Skriv et svar til: Syrekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.