Kemi

Stofmængdeberegning.

09. april 2007 af Pavilion (Slettet)
Formeller:

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg udregner stofmængden af et stof, hvis man har tilsat et hvis antal volumen?

Og hvordan man finder ud af hvor stor en del fx ag er af Agno3?
Bare en formel.

&& hvordan beregner man massen af et stof?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2007 af michell-88 (Slettet)

hvis du kender koncentrationen C, efter den der mængde du har tilsat siger du bare Cefter*Vefter. Så kender du n, altså stofmængden. Så mangler du kun m, altså massen, den finder du ved at siger n, stofmængden/Mw, altså molarvægten. Skriv til min mail, hvis der er mere?

[email protected] :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2007 af Jelly (Slettet)

Du skal blot anvende følgende formel:

n = m/M

n = stofmængden

m = massen af stoffet

M = molarmassen af stoffet



Eller du kan benytte denne formel:

c = n/V

c = koncentrationen af stoffet

n = stofmængden

V = volumen

Håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2007 af Stroustrup (Slettet)

Du skal bruge formlen:

c = n / V

Enhederne:

C: stofmængdekoncentrationen

n: stofmængde (beregnes ved M = m / n dvs n = M * m)

V: volume i liter

----------------------------------------------

Ved M = m / n gælder enhederne:

M: Molarmasse måles i mol pr g (mol/g el. M)
(beregnes ud fra periodiskesystem ved at plusse og gange stoffernes vægt)

m: masse måles i gram (g)

n: stofmængden måles i mol (mol)


Det var lidt hurtigt, håber du kan bruge det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2010 af banshee (Slettet)

 har samme problem :s er desværre kommet bagud i kemi og fysik, og har den samme opgave for. Molarmassen =masse/stofmængde som omskrives til stofmængde = Molarmasse * masse...

jeg ved at Molarmassen (M) er 18 g/mol ..

p = m/V -> m = p* V..

V skal måles i liter (1 liter så) eller mililiter? :S

p er 1/g pr mililiter så det er jo 1000 g pr L vand. men ved ikke hvad det skal måles i og sådan, men massse m er vel 1000g?

så 18*1000 = 18000 mol??

Mener det er ret så forkert :s

Håber i kan hjælpe


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.