Kemi

Stofmængde.

09. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Jeg nogen spørgsmål her.
Men kemi er virkelig ikke min stærke side.

a) Beregn stofmængden af AgNO3 i det tilsatte volumen 0,1 M AgNO3

b) Hvor stor en stofmængde Ag+ er der tilsat?

c) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholdt 1,00 mL havvand? (Svaret skal begrundes).

d) Beregn [Cl-] i havvand.

e) Vi antager nu, at chloridioner i havvand udelukkende findes sammen med natriumioner.
Beregn massen af NaCl i 1 L havvand.

Nogen der kan hjælpe?
Volumen af AgNO3 er 0,98.

Kan i give nogen formeller som skal bruges, til hver?
Det ville være en meget stor hjælp.

Tak på forhånd.

Svar #1
09. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)

En eller anden?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2007 af kas99per (Slettet)

Mol er en betegnelse for stofmængden, og det er denne størrelse man arbejder med i kemi. Jeg ved at massen(m) vokser med stofmænden(n), det udtrykkes matematisk i formelen nedenunder. Masse i gram = molar masse i g/mol * stofmængde i mol.
Formel(1) m = M * n

Konstanten M er stoffets molare masse, og betegnes (M).

Med denne formlen(1) kan jeg se at når jeg gange enheden g/mol med mol går mol ud med hinanden og derfor er der kun gram tilbage. Denne formel(1) vil jeg omskrive, således at jeg for eksempel kan finde stofmængden hvis jeg har massen og molar massen oplyst. Stofmængde i mol = massen i gram / molar masse I g/mol.

Formel(2) n = m / M

Her i firmel(2) er det så gram delt med gram der går ud så jeg har mol tilbage. Den sidste formel kan omskrives hvis jeg kun har massen og stofmængden men ikke molar massen. Molar masse i g/mol = massen i gram / stofmængden i mol.
Formel(3) M = m / n

I denne formlen(3) er det tydeligt at se at molar massen opgives i g/mol.

Svar #3
09. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Masse i gram = molar masse i g/mol * stofmængde i mol.

Vil det sige:
1) 0,1*0,98?



Vil du skære det ud i pap for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2010 af ditlev007 (Slettet)

fik du lavet det hvis ja vil du ikke lige skrive det ind her for jeg har selv samme problem skal aflevere her på fredag :(


Skriv et svar til: Stofmængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.