Debat

Datalogi eller ej??? hmm

10. april 2007 af nint (Slettet)
Jeg står og skal tilmelde et c-niveau's valgfag og det valgfag der passer bedst ind i mit skema er datalogi. Synes bare ikke det lyder særlig interessant. Er der nogen der kan fortælle om deres erfaringer med faget? Både positive og negative...Vigtigste spørgsmål er dog; Er det svært?

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Eftersom du har kunnet finde ud af at skrive dette indlæg, kan jeg stensikkert sige, at det ikke vil være svært for dig! Man lærer intet som man ikke kende i forvejen, hvis man altså bruger Windows til dagligt, for puha, hvor er det umuligt at få dem (i hvert fald vores lærer) til at indse, at man skal lære Linux i stedet for!

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2007 af Allie

Da min veninde havde det i gymnasiet, lærte de at lave små programmere og hjemmesideprogrammering med - vidst nok - asp og php. Tror ikke det var specielt svært, men det afhænger nok også af læreren.

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Hvis jeg var dig, ville jeg vælge Datalogi :)

Svar #4
10. april 2007 af nint (Slettet)

Jeg siger mange tak. Så vil jeg gå op og melde mig til i morgen :-)

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2007 af Peden

#1:
Arrrh, det ved jeg nu ikke. Jeg har lært mere af datalogi i gymnasiet end jeg har gjort på de fleste af de programmeringskurser jeg har haft indtil nu på universitetet, men givet, jeg læser heller ikke ren datalogi.

Hvis du interessere dig for hvad der får programmerne på din computer til at fungere, og hvis du samtidigt er nogenlunde logisk funderet er det et godt valg.


Svar #6
10. april 2007 af nint (Slettet)

Altså jeg skal bare have et c- niveau og det er det der passer bedst ind i skemaet. Er ikke interesseret i computer som sådan. Skal bare have det c-niveau, men kunne da godt tækne mig at blive lidt mere ferm til at lave power point og pæne opsætninger osv..

Svar #7
10. april 2007 af nint (Slettet)

undervisningsbeskrivelsen lyder godt nok ret tør

Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2007 af Peden

#7:
Hvis du forventer at blive bedre til powerpoint og pæne opsætninger, så er det med stor sandsynlighed ikke noget for dig.

Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#6 og 7: Datalogi (kunne jeg forestille mig også i gymnasiet) bygger mere på programmeringen bag, altså de "usynlige" koder, og ikke hvordan du placerer billeder i powerpoint, eller lave en animation i powerpoint som sådan.

Det er altså mere backend der er i fokus, og ikke frontend. Hvis du ikke har den store interesse for computere, og du er ligeglad med hvordan dine programmer er bygget, når blot du kan tjekke din mail dagligt o.l., så lyder det bestemt ikke som noget for dig, som Peden også påpeger, ud fra de opfattelser jeg har om datalogi. Bemærk, at det ikke er det samme som IT (i almindelighed), men typisk mere matematisk/programmerings-minded..

Brugbart svar (1)

Svar #10
03. juni 2007 af ysubhi (Slettet)

#6 og #7: Hvis det er sådan du har det - så nej, du skal ikke vælge data. Jeg har haft data på C-niveau, og vi arbejdede ikke med office pakken (word, excel, powerpoint etc.) overhovedet. Det er heller ikke dét data handler om. Som andre også har nævnt det her, lærer du at løse et givent problem udfra datalogiske løsningsmetoder (typisk programmering).

Skriv et svar til: Datalogi eller ej??? hmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.