Matematik

Haster! 2.ordens differentialligninger

10. april 2007 af Missty (Slettet)
Hej, er der nogen af Jer, som har en løsningmodel for den her type opgave:

Bestem til differentialligningen

f'(x)=f(x)

den løsning, der har mindsteværdien 4 for x=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2007 af Esbenps

Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om andre funktioner end f(x) = c_1*exp(x) + c_2*exp(-x), men så vidt jeg kan se, skal man bruge en ekstra begyndelsesbetingelse til at bestemme konstanterne c_1 og c_2...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2007 af Esbenps

Bør lige skrive, at jeg her antager, at du mener

f''(x) = f(x), da din overskrift antydede, det var 2.ordens...

Svar #3
10. april 2007 af Missty (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2007 af Madsst (Slettet)

Den ekstra betingelse kommer af at det er en mindsteværdi. Da må jo f'(0) være lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2007 af Esbenps

Nå ja, det er korrekt!

Skriv et svar til: Haster! 2.ordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.