Samfundsfag

Metoder

10. april 2007 af Astridtm (Slettet)
Hej...
Jeg skal til at skrive synopsis-opgave i engelsk og samfundsfag her i næste uge, og der lægges vægt på, at jeg skriver hvilke metoder jeg har brugt og hvordan.
Jeg har nogenlunde styr på de engelske metoder, men hva i alverden er samfundsfags-metoder? Jeg skal skrive om Cubakrisen, og er helt væk lige nu...
Vil meget gerne ha noget hjælp så hurtigt som muligt - på forhånd tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2007 af Filikci

Inden for det samfundsvidenskabelige områder, findes der er en masse metoder og forklaringer. Jeg kan kort redegøre hvad det er for nogle. Men for at få styr på dem, er du sådan det nødt til at læse på dem - men du her får du dem overordnet set:

- De tre forklaringdtyper: Den kausale forklaring (årsag-virkning), den funktionelle forklaring (sammenhæng-funktion-konsekvens)og den intentionelle forklaring(formål, motiv forklaring).
- så er der metoderne: Den kvalitative og kvantative metoden. Den kvalitative metode tager udgangspunkt i enkeltpersoninterview, gruppeinterview, deltagerobservation, oplevelsesbeskrivelser eller livshistirer - det er altså et åbent forhold med bløde dataer. Ved den den kvantative metode er der tale om forhold, der beskrives og forklares ud fra talmæssige oplysninger - såsom beskrivende statistik.
- til sidst er der de forskellige måder at konstruere viden på - deduktion (logiske konklusioner), induktion (observerede konklusioner - statistikker), abduktion (tolke i en begrebsmæssig sammenhæng - krativitet og forestllingsevne) og retroduktion (beskrive og analysere konkret og rekonstruere grundlæggende forhold - abstraktionsevne)

Håber det er tilstrækkeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2007 af Filikci

*område

Svar #3
11. april 2007 af Astridtm (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen :) det gav helt sikkert noget at arbejde videre med :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2007 af Filikci

det var så lidt ;)

Skriv et svar til: Metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.