Matematik
Ligning
10. april 2007 af
Olus (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til denne ligning. Jeg vil gerne have y stående alene.
-2=x^2+y^2-10y+7x
-2=x^2+y^2-10y+7x
Svar #1
10. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)
isoler 0 og løs den som en andengradsligning.
0 = y^2 - 10y + (x^2 + 7x + 2)
d = b^2-4ac = 100 - 4x^2 - 28x + 8 = -4x^2 - 28x + 92
y = (10 ± sqrt(-4x^2 - 28x + 92))/2
y = 5 ± sqrt(-4x^2 - 28x + 92)
Den er ganske vist ikke særlig pæn, men y står alene..
0 = y^2 - 10y + (x^2 + 7x + 2)
d = b^2-4ac = 100 - 4x^2 - 28x + 8 = -4x^2 - 28x + 92
y = (10 ± sqrt(-4x^2 - 28x + 92))/2
y = 5 ± sqrt(-4x^2 - 28x + 92)
Den er ganske vist ikke særlig pæn, men y står alene..
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
