Matematik
isolering
12. april 2007 af
marthe (Slettet)
Jeg skal isolere h i følgende udsagn. Men hvordan?? nogen der kan hjælpe? Håber jeg virkelig, for er bare lost!
s(70+h)-s(70)=15
s(70+h)-s(70)=15
Svar #2
12. april 2007 af marthe (Slettet)
Det er standselængden, dvs. s(x)=1/100*x^2+1/10*x, men det er bare h der skal isoleres.
Svar #3
12. april 2007 af downunderII (Slettet)
Du kan gøre sådan her.
s(70+h)-s(70)=15
70s +sh - 70s = 15
70s - 70s + sh = 15
sh = 15
h = 15/s
s(70+h)-s(70)=15
70s +sh - 70s = 15
70s - 70s + sh = 15
sh = 15
h = 15/s
Svar #4
12. april 2007 af Esbenps
#3
Nej, dette kan man ikke, da s er en funktion, men dit svar er kommet kort efter #2, så du har vist bare overset det...
Istedet skal du indsætte værdierne, som x bliver sat til. Dvs. s(70+h) = 1/100*(70+h)^2+1/10*(70) og det samme for s(70). Derefter kan du indsætte s(70+h) og s(70) i din ligning og så simpelt hen løse den andengradsligning, der sandsynligvis vil fremkomme...
Nej, dette kan man ikke, da s er en funktion, men dit svar er kommet kort efter #2, så du har vist bare overset det...
Istedet skal du indsætte værdierne, som x bliver sat til. Dvs. s(70+h) = 1/100*(70+h)^2+1/10*(70) og det samme for s(70). Derefter kan du indsætte s(70+h) og s(70) i din ligning og så simpelt hen løse den andengradsligning, der sandsynligvis vil fremkomme...
Skriv et svar til: isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
