Matematik
Desperat...ligningshalløj?
12. april 2007 af
søde tanja (Slettet)
Hej, har siddet med denne opgave i 100 år nu og kan ikke løse den -Håber på lidt hjælp - hurtigt:)
bestem den radius
Der skal konstrueres en kegle med grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 m. Keglen skal konstrueres således at den har samme rumfang som kuglen.
a) gør rede for at funktionen O(r) = pi*r^2 + pi*r*kvadratroden((1/64r^4)+r^2
beskriver keglens overfladeareal, som funktion af keglens radius.
Red mig:)
bestem den radius
Der skal konstrueres en kegle med grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 m. Keglen skal konstrueres således at den har samme rumfang som kuglen.
a) gør rede for at funktionen O(r) = pi*r^2 + pi*r*kvadratroden((1/64r^4)+r^2
beskriver keglens overfladeareal, som funktion af keglens radius.
Red mig:)
Svar #1
13. april 2007 af sheaf (Slettet)
Chancerne for hjælp øges betydeligt hvis du gør dig mere umage med at formulere spørgsmålet. Skriv hele opgavens fulde orldlyd direkte. Prøv at genlæse dit eget indlæg. Det giver ikke mening:
"bestem den radius
Der skal konstrueres "
?
"Der skal konstrueres en kegle med grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 m."
?
"gør rede for at funktionen O(r) = pi*r^2 + pi*r*kvadratroden((1/64r^4)+r^2
beskriver keglens overfladeareal"
?
I udtrykket for O mangler som minimum en parantes om kvadratrodsfunktionens argument samt en gennemgående revision af selve argumentet, eftersom det ikke har den krævede dimension af længde^2.
Den eneste hjælp du kan få lige nu og her er derfor, at man blot skal anvende uftrykket
O(r) = pi*r*(r + sqrt(r^2 + h^2))
for det totale overfladeareal (inklusive grundcirklens). I udtrykket er r radius i grundcirklen og h keglens højde.
"bestem den radius
Der skal konstrueres "
?
"Der skal konstrueres en kegle med grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 m."
?
"gør rede for at funktionen O(r) = pi*r^2 + pi*r*kvadratroden((1/64r^4)+r^2
beskriver keglens overfladeareal"
?
I udtrykket for O mangler som minimum en parantes om kvadratrodsfunktionens argument samt en gennemgående revision af selve argumentet, eftersom det ikke har den krævede dimension af længde^2.
Den eneste hjælp du kan få lige nu og her er derfor, at man blot skal anvende uftrykket
O(r) = pi*r*(r + sqrt(r^2 + h^2))
for det totale overfladeareal (inklusive grundcirklens). I udtrykket er r radius i grundcirklen og h keglens højde.
Skriv et svar til: Desperat...ligningshalløj?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
