Matematik
kuglens ligning/radius???
14. april 2007 af
ASLAK (Slettet)
Opgaven lyder:
I et koordinatsystem i rummet er givet to punkter C(2,-1,3) og P(5,3,-1).
A)Bestem en ligning for den kugle, der har centrum i C, og som går gennem P.
Det jeg ikke forstår er hvordan jeg finder radius i kuglens ligning???..jeg tænkte på om det var ved at bestemme vektor CP???
I et koordinatsystem i rummet er givet to punkter C(2,-1,3) og P(5,3,-1).
A)Bestem en ligning for den kugle, der har centrum i C, og som går gennem P.
Det jeg ikke forstår er hvordan jeg finder radius i kuglens ligning???..jeg tænkte på om det var ved at bestemme vektor CP???
Svar #1
14. april 2007 af eightx2 (Slettet)
Radius er afstanden mellem C og P. Og centrum kender du jo.
Svar #6
14. april 2007 af ASLAK (Slettet)
okay...
hvad med følgende delopgave:
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i punktet
P.
mit bud:
Da planen må være vinkelret på kuglen hvis det skal være et tangentplan, så har planen normalvektoren PC.
PC har jeg regnet til (-3,-4,4)
tangentplanens ligning er så:
-3(x-5)-4(y-3)+4(z+1)=0
-3x-4y+4z+31=0
kan det passe??
hvad med følgende delopgave:
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i punktet
P.
mit bud:
Da planen må være vinkelret på kuglen hvis det skal være et tangentplan, så har planen normalvektoren PC.
PC har jeg regnet til (-3,-4,4)
tangentplanens ligning er så:
-3(x-5)-4(y-3)+4(z+1)=0
-3x-4y+4z+31=0
kan det passe??
Svar #7
15. april 2007 af Esbenps
Ja. Fremgangsmåden er i hvert fald korrekt, og jeg kan ikke umiddelbart se nogle fejl...
Dog bør du ikke skrive i din aflevering, at planen er vinkelret på kuglen :-) Det giver vist ingen mening. Skriv bare, at det er en tangentplan og derfor må have PC som normalvektor. Det er tilstrækkeligt...
Dog bør du ikke skrive i din aflevering, at planen er vinkelret på kuglen :-) Det giver vist ingen mening. Skriv bare, at det er en tangentplan og derfor må have PC som normalvektor. Det er tilstrækkeligt...
Skriv et svar til: kuglens ligning/radius???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
