Matematik
to integraler, synes de er tricky!
15. april 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg har to integraler jeg skal have regnet ud
1
1. S(Kvdr(x)+1/(Kvdr(x+1)))
0
Og
1
2. S x^2/(x^3-2)^5
0
Note: i tilfælde af formatet bliver f*cked up, så har jeg skrevet begge integralers grænser til at være øvre grænse = 1 og nedre grænse = 0
Grunden til at jeg synes begge integraler er meget tricky
Er at jeg synes det ser ud som om at begge har en sammensat funktion i deres brøk nævner. Og så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal integrere dem
Normalt plejer man at have en brøk der til sammen udgør en sammensat funktion, og så kan man ellers bare integrere den som sådan. Men Når det nu ikke engang er en brøk som udgør en sammensat funktion, men dens egen nævner, Hvad gør man så !?
Eller er det mig som har misforstået integralet, og evt. sammensatte funktioner ?
Hjælp !
1
1. S(Kvdr(x)+1/(Kvdr(x+1)))
0
Og
1
2. S x^2/(x^3-2)^5
0
Note: i tilfælde af formatet bliver f*cked up, så har jeg skrevet begge integralers grænser til at være øvre grænse = 1 og nedre grænse = 0
Grunden til at jeg synes begge integraler er meget tricky
Er at jeg synes det ser ud som om at begge har en sammensat funktion i deres brøk nævner. Og så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal integrere dem
Normalt plejer man at have en brøk der til sammen udgør en sammensat funktion, og så kan man ellers bare integrere den som sådan. Men Når det nu ikke engang er en brøk som udgør en sammensat funktion, men dens egen nævner, Hvad gør man så !?
Eller er det mig som har misforstået integralet, og evt. sammensatte funktioner ?
Hjælp !
Svar #1
15. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad 1)
Det er vel bare at splitte det op:
 \, dx = \int_0^1 \sqrt{x} \, dx + \int_0^1 1/\sqrt{x+1} \, dx } $)
og så beregne hvert af integralerne for sig.
Ad 2)
Lad substitutionen
 = x^3 - 2 } $)
Ad 1)
Det er vel bare at splitte det op:
og så beregne hvert af integralerne for sig.
Ad 2)
Lad substitutionen
Svar #2
15. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Rettelse:
Lad --> Lav
Tilføjelse:
Husk at lav omskrivningen
^{-1/2} \, dx } $)
Nu burde det være nemt nok.
Rettelse:
Lad --> Lav
Tilføjelse:
Husk at lav omskrivningen
Nu burde det være nemt nok.
Skriv et svar til: to integraler, synes de er tricky!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
