Matematik
stamfunktion
16. april 2007 af
th-chr (Slettet)
Hej.. Nogle der kan hjælpe?
Skal finde stamfunktionen til 1/x2(altså x i anden)..
Er det bare ln(x2), eller ikke, fordi er x2 ikke sammensat?
Nogle der har et bud? - Tak
Skal finde stamfunktionen til 1/x2(altså x i anden)..
Er det bare ln(x2), eller ikke, fordi er x2 ikke sammensat?
Nogle der har et bud? - Tak
Svar #1
16. april 2007 af cute_tiger (Slettet)
Du skal tænke på hvordan man ellers kan skrive 1/x^2, det kan jo også skrives x^(-2), og så kan du bare integrere som du normalt gør.
Svar #3
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Der står vist i formelsamlingen at
f(x) = -1/x^2 <=> F(x) = 1/x
Altså skal du bare sætte -1 udenfor en parentes, så skulle den være der.
f(x) = -1/x^2 <=> F(x) = 1/x
Altså skal du bare sætte -1 udenfor en parentes, så skulle den være der.
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
