Kemi
ligevægtskonstanten
17. april 2007 af
Bumster (Slettet)
Jeg har flg:
N2(g) + 3H2(g) <=> 2NH3(g)
Får af vide at for denne proces er ligevægtskonstanten, K=1,3*10-2
Hvad er K i flg:
A) ½N2(g) + 3/2H2(g) <=> NH3(g)
Er ligevægtskonstanten bare den halve, da der er delt med 2??
B) 2NH3(g) <=> N2(g) + 3H2(g)
Er helt lost her, er den bare det samme?
C) 2N2(g) + 6H2(g) <=> 4NH3(g)
er den dobbelt så stor her?
på forhånd tak for hjælpen
N2(g) + 3H2(g) <=> 2NH3(g)
Får af vide at for denne proces er ligevægtskonstanten, K=1,3*10-2
Hvad er K i flg:
A) ½N2(g) + 3/2H2(g) <=> NH3(g)
Er ligevægtskonstanten bare den halve, da der er delt med 2??
B) 2NH3(g) <=> N2(g) + 3H2(g)
Er helt lost her, er den bare det samme?
C) 2N2(g) + 6H2(g) <=> 4NH3(g)
er den dobbelt så stor her?
på forhånd tak for hjælpen
Svar #1
17. april 2007 af Riemann
Opskriv ligevægtskonstanten for alle ligevægtene.
For "N2(g) + 3H2(g) <=> 2NH3(g) " får jeg
K = [NH3]^2 / ([H2]^3 * [N2] )
For A får jeg:
[NH3] / ([N2]^(1/2) * [H2]^(3/2) )
Ved at sammenligne dette udtryk med udtrykket for den oprindelige ligevægt fås, at ligevægtskonstanten bliver sqrt(K), hvor "sqrt" er kvadratroden..
Fortsæt således for de andre..
For "N2(g) + 3H2(g) <=> 2NH3(g) " får jeg
K = [NH3]^2 / ([H2]^3 * [N2] )
For A får jeg:
[NH3] / ([N2]^(1/2) * [H2]^(3/2) )
Ved at sammenligne dette udtryk med udtrykket for den oprindelige ligevægt fås, at ligevægtskonstanten bliver sqrt(K), hvor "sqrt" er kvadratroden..
Fortsæt således for de andre..
Svar #3
17. april 2007 af Bumster (Slettet)
hej igen.
Kan det passe at jeg ved B) får 1/(1,3*10^-2).
brøken og nævneren er jo byttet om.
Kan det passe at jeg ved B) får 1/(1,3*10^-2).
brøken og nævneren er jo byttet om.
Skriv et svar til: ligevægtskonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
