Kemi
ligevægtsblanding
17. april 2007 af
Bumster (Slettet)
Hej. Sidder med flg opgave:
4Fe(s) + 3O2(g) <=> 2Fe2O3(s)
en ligevægtsblanding indeholder:
1,0 mol Fe, 1,0*10^-3 mol O2, 2 mol Fe2O3 i en 2,0 Liter beholder.
Beregn ligevægtskonstanten.
Jeg har nu gjort flg:
opstiller K=[Fe2O3]^2/([Fe]^4*[O2]^3)
så vil jeg udregne koncentrationerne: c=n/V
Fe: c=1,0 mol / 2L = ½ M ,
O2: c=5*10^-4 M
Fe2O3: 1 M
men når jeg indsætter det i i ligevægtsformlen får jeg noget sindsygt, så har jeg gjort noget forkert?????
på forhånd tak :D
4Fe(s) + 3O2(g) <=> 2Fe2O3(s)
en ligevægtsblanding indeholder:
1,0 mol Fe, 1,0*10^-3 mol O2, 2 mol Fe2O3 i en 2,0 Liter beholder.
Beregn ligevægtskonstanten.
Jeg har nu gjort flg:
opstiller K=[Fe2O3]^2/([Fe]^4*[O2]^3)
så vil jeg udregne koncentrationerne: c=n/V
Fe: c=1,0 mol / 2L = ½ M ,
O2: c=5*10^-4 M
Fe2O3: 1 M
men når jeg indsætter det i i ligevægtsformlen får jeg noget sindsygt, så har jeg gjort noget forkert?????
på forhånd tak :D
Svar #1
17. april 2007 af Riemann
Såvidt jeg husker skal faste stoffer ikke skrives med i ligevægtsbrøken, så det er sikkert derfor du får noget skørt... Men kontroller lige i din bog om jeg har ret i, at faste stoffer ikke skal skrives med (det er lidt lang tid siden jeg sidst har lavet noget med kemiske ligevægte!)...
Svar #2
17. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Aktiviteten af rene faste stoffer sættes altid til 1. Du skal derfor ikke beregne en koncentration af Fe og Fe2O3.
Årsagen er, at ligevægten IKKE forskydes ved tilsætning af mere Fe eller Fe2O3.
K indeholder derfor kun [O2]. Se evt. på enheden for K. Normalt anvendes trykenheder (Pa, bar, atm) til gasser ved beregning af K.
Årsagen er, at ligevægten IKKE forskydes ved tilsætning af mere Fe eller Fe2O3.
K indeholder derfor kun [O2]. Se evt. på enheden for K. Normalt anvendes trykenheder (Pa, bar, atm) til gasser ved beregning af K.
Skriv et svar til: ligevægtsblanding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
