Matematik

2.gradspolynomium

17. april 2007 af 53 (Slettet)
det her virker xtremt nemt og jeg kan heller ikke se hvad det er jeg gør forkert :(

jeg skal lave en parabel som har rødderne (-40;0),(40;0) og så skal den skære (0;20)

please hjælp mig, jeg har prøvet en masse og jeg kan bare ikke få den til at passe af en eller anden underlig grund.. :'(

- den fortvivlede!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvis du skal finde forskriften for det andengradspolynomium f(x) = ax²+bx+c, hvis graf går gennem de tre angivne punkter, kan du bruge at



hvor x_1 og x_2 er rødderne i f.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2007 af Esbenps

Du kender sikkert den almindelige faktoriseringsmetode. Den siger, at

p(x) = ax^2+bx+c = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Det kan du udnytte i dit tilfælde, da du ved, rødderne skal være 40 og -40. Du kan skrive, at

p(x) = a(x-40)(x+40)

Nu ved du også, at den skal gå gennem punktet (0,20). Udnyt dette til at bestemme a.

Svar #3
17. april 2007 af 53 (Slettet)

hmm tak for det... det er egentlig det jeg har gjort hele tiden :s synes bare ikke jeg kan få den til at gå op...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2007 af mathon


hvad får du a til?

Svar #5
17. april 2007 af 53 (Slettet)

aah har fået den nu :p nogle misforståelser med min lommeregner : f(x)=-0,0125x^2+20 :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2007 af mathon


...nemlig!...

Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.