Matematik

Differentialligninger

17. april 2007 af nadjaingemann (Slettet)
Hej. Jeg har nogle problemer med en opgave:
4028:
En cylinderformet beholder, der er 225 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjens ændring kan beskrives ved differentiallingningen:

dh/dt=-0,168*kvadratrod(h)

hvor h er vandhøjden målt i cm og t er tiden målt i sekunder.

Bestem en forskrift for h, idet det oplyses at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=o

Jeg kan slet ikk komme igang. Håber der er en der kan hjælpe mig.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af Esbenps

Du ved at funktion differentieret giver -0,168*kvadratrod(h). Hvis du integrerer den (husk integrationskonstanten) så får du funktionen selv. Begyndelsesbetingelsen t=0 kan bestemme konstanten...

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2007 af Esbenps

Du kunne evt. bruge seperation af de variable til at integrere den med. Eller hvis du har andre ideer, så gør det...

Svar #3
17. april 2007 af nadjaingemann (Slettet)

Okay.. mange tak skal du have.. nu tror jeg, at jeg kan finde ud af den..

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Tjek eventuelt side 9-10 i denne fil:

https://www.studieportalen.dk/Papers/Paper.aspx?id=2950

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.