Matematik
integraler
18. april 2007 af
3700-Line (Slettet)
Beregn den eksakte værdi af hvert af integralerne
Integraltegn e oppe 1 nede (x+ ln x) dx
Integraltegn 1 oppe 0 nede xe^2x dx
nogen der kan hjælpe?? forstår ikke noget.
Integraltegn e oppe 1 nede (x+ ln x) dx
Integraltegn 1 oppe 0 nede xe^2x dx
nogen der kan hjælpe?? forstår ikke noget.
Svar #1
18. april 2007 af Esbenps
Med det første integral kan du bare splitte det op så du får to integraler; et med xdx og et med lnxdx. Det første er simpelt nok. Det andet med lnxdx kan du enten beregne selv ved partiel integration hvor du har de to funktioner f(x) = 1 og g(x) = lnx eller du kan slå det op i en formelsamling.
Det andet integral kan du igen løse ved partiel integration, hvor du sætter f(x) = e^(2x) og g(x) = x.
Partiel integration ser sådan her ud:
S f(x)*g(x)dx = [F(x)*g(x)] - S F(x)*g'(x)dx
Det andet integral kan du igen løse ved partiel integration, hvor du sætter f(x) = e^(2x) og g(x) = x.
Partiel integration ser sådan her ud:
S f(x)*g(x)dx = [F(x)*g(x)] - S F(x)*g'(x)dx
Skriv et svar til: integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
