Kemi
forsæbning
07. april 2004 af
kyllerylle (Slettet)
yo people
jeg har et lille problem
jeg har en acetylsalicylsyre som skal forsæbes......
jeg ved at en forsæbing er en brydning af esterbindingen og normalt binder esterbindingen glycerol og fedtsyre sammen MEN hvad gør esterbindingen i mit tilfælde:
altså acetylsalicylsyre forsæbes med NaOH
grazie på forhånd:)
jeg har et lille problem
jeg har en acetylsalicylsyre som skal forsæbes......
jeg ved at en forsæbing er en brydning af esterbindingen og normalt binder esterbindingen glycerol og fedtsyre sammen MEN hvad gør esterbindingen i mit tilfælde:
altså acetylsalicylsyre forsæbes med NaOH
grazie på forhånd:)
Svar #1
07. april 2004 af KemiKasper (Slettet)
esterbindingen brydes ligesom ved fedt-forsæbninger. Der dannes så salicylsyre (vist nok 2-hydroxybenzoesyre) og ethansyre (eddikesyre).
Da det er basisk hydrolyse dannes der ikke ethansyre men natriumacetat (natriumethanoat).
Da det er basisk hydrolyse dannes der ikke ethansyre men natriumacetat (natriumethanoat).
Svar #3
07. april 2004 af KemiKasper (Slettet)
ester-bindingen er dannes ved reaktion mellem en carboxy-gruppe og en hydroxy-gruppe:
R-C(=O)OH + HO-R --> R-C(=O)-O-R + H2O
R-C(=O)OH + HO-R --> R-C(=O)-O-R + H2O
Skriv et svar til: forsæbning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
