Matematik

Integralregning

18. april 2007 af Die_Prinzessin (Slettet)
Hej .

Er der nogen herinde, der kan forklare mig , hvordan jeg finder en stamfunktion til en brøk ?

Fx f(x) = 7/x^3 + 5/x

Tak .

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2007 af cute_tiger (Slettet)

En brøk: 7/x^3: Du skal huske at det kan omskrives til 7*x^(-3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2007 af dnadan (Slettet)

7/x^3 + 5/x = 7x^(-3)+5x^(-1)
Dette integreres som en hvilken som helst anden potensfunktion:
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+k

Svar #3
18. april 2007 af Die_Prinzessin (Slettet)

Okay , mange tak . Det hjalp ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2007 af Romulus (Slettet)

Undskyld jeg lige blander mig her, men har lige et spørgsmål:

Hvis vi nu integrerer 7/x^3 får vi:

7*(1/-2)*x^-2 = (7/-2)*x^-2..mit spørgsmål er så, hvordan det bliver til -7/2x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Husk potensregnereglen:
1/a = a^(-1)
dvs.
(7/-2)*x^-2 = -7/(2*x^2)

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.