Matematik
Diff.ligning
18. april 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude..
Har lidt problemer med følgende opgave - håber på lidt hjælp ..
En person udsættes for radioaktiv stråling i en periode på 30 døgn. Den strålingsdosis, personen pr. tidsenhed, kaldes dosishastigheden og er bestem ved:
d(t)=300*e^-0,0255*t , hvor t(døgn) er tiden regnet fra periodens begyndelse, og d(t) (mikrogray pr. døgn) er dosishastigheden.
Beregn den samlede strålingsdosis, som personen modtager i løbet af de 30 døgn.
Det der forvirer mig er at hvis man finder strålingshastigheden til tiden 30 døgn, hvordan finder man så ud af hvor meget stråling de får på 30 døgn ??
Mange tak ! :)
Har lidt problemer med følgende opgave - håber på lidt hjælp ..
En person udsættes for radioaktiv stråling i en periode på 30 døgn. Den strålingsdosis, personen pr. tidsenhed, kaldes dosishastigheden og er bestem ved:
d(t)=300*e^-0,0255*t , hvor t(døgn) er tiden regnet fra periodens begyndelse, og d(t) (mikrogray pr. døgn) er dosishastigheden.
Beregn den samlede strålingsdosis, som personen modtager i løbet af de 30 døgn.
Det der forvirer mig er at hvis man finder strålingshastigheden til tiden 30 døgn, hvordan finder man så ud af hvor meget stråling de får på 30 døgn ??
Mange tak ! :)
Svar #1
18. april 2007 af Riemann
du skal integrere funktion fra t=0 til t=30 døgn for at finde den samlede modtagede stråling.
Svar #2
18. april 2007 af ridefisken (Slettet)
Dosis pr. tid må være Den totale dosis som funktion af tid differentieret mht. til tid. Altså får du den totale dosis ved at integrere d(t).
Håber du kan følge mig.
Håber du kan følge mig.
Skriv et svar til: Diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
