Matematik
MAT - De Caribiske Øer
18. april 2007 af
corazón (Slettet)
Jeg er kørt død i denne (sikkert simple) opgave.
For De Caribiske Øer har man fundet en sammenhæng mellem arealet af en ø og antallet af krybdyr- og paddearter på øen.
I nedenstående dobbeltlogaritmisk koordinatsystem viser den rette linie denne sammenhæng.
Linien går gennem punkterne P(1,3) og Q(100000,100).
Nu har jeg bestemt en regneforskrift for den potensielle funktin: y=b*x^a og det er f(x)=3*x^0,305
Nu står der så:
Den Caribiske ø Martinique har et areal på 428 kvadratmiles.
Beregn hvor mange krybdyr- og paddearter man kan forvente at finde på øen.
Hvor stort et areal kan man forvente at øen har?
Arealet af den caribiske ø Antigua er 31 % større end arealet af den caribiske ø St. Croix.
Hvor mange procent flere arter vil forvente at finde på antigua end på st. Croix?
Har brug for hints til at komme videre. Kan umiddelbart ikke se hvor jeg skal plotte tallene ind i forskriften (i de første spgl.)
På forhånd tak
For De Caribiske Øer har man fundet en sammenhæng mellem arealet af en ø og antallet af krybdyr- og paddearter på øen.
I nedenstående dobbeltlogaritmisk koordinatsystem viser den rette linie denne sammenhæng.
Linien går gennem punkterne P(1,3) og Q(100000,100).
Nu har jeg bestemt en regneforskrift for den potensielle funktin: y=b*x^a og det er f(x)=3*x^0,305
Nu står der så:
Den Caribiske ø Martinique har et areal på 428 kvadratmiles.
Beregn hvor mange krybdyr- og paddearter man kan forvente at finde på øen.
Hvor stort et areal kan man forvente at øen har?
Arealet af den caribiske ø Antigua er 31 % større end arealet af den caribiske ø St. Croix.
Hvor mange procent flere arter vil forvente at finde på antigua end på st. Croix?
Har brug for hints til at komme videre. Kan umiddelbart ikke se hvor jeg skal plotte tallene ind i forskriften (i de første spgl.)
På forhånd tak
Skriv et svar til: MAT - De Caribiske Øer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
