Matematik

moms

19. april 2007 af kurdish20 (Slettet)
hey der står i min opg at


hvordantrække man moms fra beløb

er det ik sådan fx

hvis jeg siger en trøje koster 75 kr

75*0,25=

er det sådasn man gør

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2007 af Riemann

hvis 75,- er prisen uden moms skal du gange med 1.25 (dvs., addere 25%) til den de 75,- for at finde prisen incl. moms.

Hvis 75,- prisen er incl. moms skal du gange med 0.8 (trække 20% fra) for at finde prisen excl. moms.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2007 af Riemann

grunden til at det lige er 0.8 du skal gange med er at 1/1.25 = 0.8

Svar #3
19. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

så min svar bliver altså


100-20=80/100=0,8


0,8*75=60 kr det er så sådan man regner når man trækker moms fra ik ??

er incl betyder det med moms



Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2007 af Riemann

"incl. moms" = "med moms"

Denne ligning giver ikke mening:
100-20=80/100=0.8

hvis 75 kr er beløbet med moms er 0.8*75=60 beløbet uden moms

Svar #5
19. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

ok tak

Svar #6
19. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

men det skrev jeg også ligesom dig 0,8*75=60 kr det gav det samme resultat

Skriv et svar til: moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.